Bastwick Street, London

Value: £3.1 million

Duration: 28 Weeks

Client: Institute of Structural Engineers

View Project PDF

This project was completed for the Institute of Structural Engineers to act as their International HQ in London. Works were completed in two phases. The initial enabling works included the full strip out of the property back to shell and core and strengthening of the structure including the use of carbon fibre strips to the slab. Phase two works comprised the fit out of the office areas, formation of a new reception area along with a meeting room and auditorium. A structural concrete wall was constructed within the main entrance atrium acting as the main feature for the space as well as providing support for the new floating staircase from Ground to 1st Floor. Externally the facade was overhauled inclusive of a new glazed section to the new main entrance and atrium. New Mechanical & Electrical were installed throughout including new roof plant, and WC blocks.