All projects

Kean House, Kean Street

The brief

Within the scheme for Kean House, we undertook a CAT A fit out to the first and second office floors.

Project details
Client

Shell Pension Trust Ltd

Location

London

Project Manager

Hale Brown Architectural Ltd

Contract administrator

EMEA Building Consultancy/ CBRE Ltd

Programme

24 weeks

Value

£1.8M

Kean House, Kean Street
Project team

Jake Edwards

Lee Hilton

Pat Wrenne

Commercial Offices

Stripping back to brickwork and a modernised glass balustrade.

Both stripping back and modernising, the fit out included the installation of new mechanical and electrical services, incorporating VRF Comfort Cooling. The walls were sandblasted, taking them back to the original brickwork. We installed new windows to the first floor, with secondary glazing being installed to the second floor. New MF ceilings, raised access flooring and tea points were also installed. The reception area was stripped and reconfigured with new curved steps and a ramp installed. These were finished with bespoke joinery flowing into a new reception desk and a curved glass balustrade. New floor coverings, feature wall panelling and lighting completed this reception remodel.

Externally, new shop fronts were installed to the front and rear of the building, including new main entrance doors and signage. Brickwork repairs were undertaken to the building façade and new roof coverings applied. We also updated the lift surrounds, and reconfigured and refurbished the WC accommodation within the common parts. We also structurally infilled an atrium void to the second floor level to form a new opening to the basement to accommodate a new staircase.